Osijek
UPISI U SREDNJE ŠKOLE POPUNJENE GOTOVO SVE GIMNAZIJE I MEDICINSKA

Učenici okrenuli leđa ekonomiji i komercijali
Objavljeno 1. srpnja, 2010.
Prva privatna gimnazija Gaudeamus, Jezična i Matematička gimnazija, Medicinska škola te Isusovačka klasična gimnazija škole su u kojima su u prvom prijavnom roku popunjena sva mjesta.
U njima neće biti organiziran drugi krug za prijave za upis. Ostale osječke škole u ponedjeljak će primiti učenike u drugi upisni krug.
Najveći je interes bio u Matematičkoj gimnaziji gdje smo od ravnateljice Snježane Barabaš-Seršić doznali kako je pristiglo više od 200 zamolbi. Stoga je škola podnijela zahtjev svom osnivaču za suglasnost za pomoć oko izrade još jednoga razreda. Još je nekoliko upisnih mjesta u Općoj gimnaziji gdje je bodovni prag bio najveći (51 bod) - učenici su, čini se, strahovali da neće proći prag te su se prijavili drugdje. Ta škola može primiti još četiri učenika i u športskom odjelu.
- Imamo pravo na 56 učenika, a odobreno ih je 96. Oni učenici koji su prošli provjeru likovnih sposobnosti čekat će jesenski rok jer nemaju dovoljno bodova. Njih je ukupno 43 - rekla je Ina Marić, ravnateljica Škole za tekstil, dizajn i primijenjenu umjetnost.
Po 50-ak mjesta ostalo je na ekonomskom smjeru u Ekonomskoj i upravnoj školi Osijek (ostalo je tek nekoliko mjesta za smjer upravnog referenta) te za smjer komercijalista u Trgovačkoj školi. U Strojarskoj školi na svim smjerovima, osim automehaničara, slobodno je između pet i deset mjesta. U Poljoprivrednoj je popunjen smjer prvog veterinarskoga tehničara, dok za smjerove fitofarmaceut, poljoprivredni tehničar i za trogodišnje (voćar, vinogradar, vinar i vrtlar) još ima slobodnih mjesta. Malo mjesta ostalo je i za smjerove konobar i slastičar u Ugostiteljsko-turističkoj školi, gdje je, pak, zabilježen velik interes učenika za školovanje za kuhare. Do podataka nismo uspjeli doći u Obrtničkoj te Tehnološkoj školi Ruđera Boškovića.

Marija MIHELIĆ

Prijave za drugi upisni krug bit će u ponedjeljak u terminu od 8 do 16 sati. Objava rezultata je dan poslije, a upisi 7. srpnja
KSENIJA Zbožil: Ministarstvo čeka potvrdu upisa
Ksenija Zbožil, pročelnica Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, šport i tehničku kulturu Osječko-baranjske županije, potvrdila je da je Matematička gimnazija tražila odobrenje formiranja još jednoga razreda. “Ministarstvo neće ništa odlučivati sve dok ne prođu upisi”, kaže pročelnica.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike