Sport
OSJEČKI BOKSAČ MOŽDA PROPUSTI PREDSTOJEĆE PRVENSTVO HRVATSKE KOJE ĆE SE ODRŽATI NA OTOKU KRKU

Ante Čepo upitan za nastup u Omišlju
Objavljeno 15. ožujka, 2010.
OSIJEK - U Omišlju na Krku, od 18. dio 21. ovoga mjeseca, bit će održano pojedinačno boksačko prvenstvo Hrvatske. Na žalost, Osječanin Ante Čepo, aktualni državni viceprvak u poluteškoj kategoriji(-81), iako je baš to natjecanje iščekivao s mnogo ambicija, najvjerojatnije neće biti u prilici boriti se za najviši tron.
- Nakon nastupa na međunarodnom “Hrbićevom memorijalu” u Zagrebu, nismo se vraćali kući nego se Ante, u želji za što boljom spremnošću, zadržao u metropoli i boksao na nekoliko sparing-mečeva - dojavio nam je Matej Matković, utemeljitelj i trener Boksačkog kluba Osijek.
- Na žalost, unatoč zaštitnim kacigama koje su nosili boksači, u jednom sparingu Čepo je zaradio vrlo neugodnu ozljedu i upitno je hoće li biti sposoban nastupiti u Omišlju.
Najboljem osječkom boksaču raspukla se koža na jagodičnoj kosti, rascjep je velik tri centimetra i Čepo sad ima četiri šava kao posljedicu doista neugodne ozljede lica.
- Dan prije puta na prvenstvo, u srijedu, Ante bi trebao skinuti šavove i tek tada ćemo znati “na čemu smo". Naime, kad se vratio iz Zagreba nastavio je redovne treninge, ali bez spariranja, pa se nadam najboljem - prisnažit će Matrković.
Čepo je dio sve brojnijeg sastava BK Osijek, koji se, osim na treninzima, usavršava i na sve češćim susretima s boksačima iz Sl. Broda, Vukovara i Zagreba.
- Na nedavnom juniorskom prvenstvu Hrvatske osvojili smo dvije srebrne medalje, nadamo se, bude li sposoban nastupiti, da bi Ante mogao donijeti s Krka i najsjajnije odličje (samo prvak Hrvoje Sep i Čepo, objektivno, mogu očekivati titulu, nap.a.), a nakon toga, prvog tjedna travnja, vjerujemo u zapažen nastup naših darovitih dječaka i na kadetskom prvenstvu Hrvatske. Na ukupni zanos u našem sasvim mladom klubu, koji ima već desetoricu registriranih boksača a vrlo brzo bit ćemo i brojniji jer pristižu nove “nade” iz naše Škole boksa, značajno je utjecala aktivnost našeg novog predsjednika, generala Mladena Mikolčevića, kazao nam je, na kraju, Matej Matković, kojem u trenerskom poslu pomažu Branko Klasić i Petar Romstein. D. Kerže

uskoro i pred sugrađanima
U BK Osijek, inače, osnovanom sa željom obnavljanja “zlatnog doba” osječkog boksa, već u ovoj kalendarskoj godini organizirat će i boksački meč na kojem bi sugrađane podsjetili na sve čari plemenite vještine. Nadajući se, pritom, da će na putu realizacije svojih planova naići na odgovarajuću i konkretnu potporu relevantnih gradskih subjekata i možebitnih sponzora.
Najčitanije iz rubrike