Sport
BOKSAČKI KLUB OSIJEKNEDAVNO DOBIO NOVOG PREDSJEDNIKA

General Mikolčević na čelu osječkih boksača
Objavljeno 11. veljače, 2010.
OSIJEK - Mlađi osječki boksački klub, utemeljen u kolovozu 2008. pod imenom BK Osijek, odnedavno ima novog predsjednika. Naime, još potkraj prošle godine, dotadašnji čelnik Krešimir Musa najavio je odlazak s te funkcije pa se klupska “alfa i omega” Matej Matković aktivirao u pronalaženju novog rješenja.
Na njegovo zadovoljstvo, dužnost predsjednika preuzeo je, na siječanjskoj sjednici Skupštine, mladi general Hrvatske vojske Mladen Mikolčević.
- Bez obzira na to što smo mu, bez ustručavanja, rekli da će mu glavna zadaća biti osiguranje financijskih sredstava za redovnu djelatnost i nastupe, general Mikolčević prihvatio je našu ponudu i, prema svemu sudeći, odabrali smo najbolje moguće rješenje - kazao nam je jučer Matković, bivši hrvatski prvak i reprezentativac, sada trener boksača Osijeka.
U dvorani PU osječko-baranjske, inače, četiri puta tjedno, uz kondicijski subotnji trening, okuplja se po petnaestak mladića, predvođenih državnim viceprvakom u poluteškoj skupini Antom Čepom. Osim vodeće osječke “rukavice”, još su sedmorica registriranih boksača koje idućih tjedana očekuju tri najznačajnija domaća natjecanja.
- Potkraj ovoga mjeseca, prvo, na rasporedu je juniorsko prvenstvo Hrvatske, najvjerojatnije u Omišlju na Krku, potom će u ring najbolji hrvatski boksači-seniori, a tu seriju natjecanja završit će kadeti, također u lovu na naslove prvaka države. Naš klub će, na tim priredbama, biti zastupljen sa spomenutom osmoricom mladića, a najviše, dakako, očekujemo od Čepe. Nadamo se, naime, da ćemo, uz očekivanu pomoć novog predsjednika generala Mikolčevića imati dostatno sredstava za pripreme, kao i pokriće troškova putovanja i nastupe. (D.Kž.)

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike