Sport
RUKOMETAŠI IDU U NORVEŠKU

Gjensidige kup nije
"casting" za put u Pariz
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Dosta je promjena u kadru, Sigurdsson želividjeti koliko mogu ponuditi neki mlađi igrači
Nakon što je plasmanom na Olimpijske igre na turniru u Hannoveru sredinom ožujka Dagur Sigurdsson uspješno započeo svoj mandat u ulozi hrvatskog izbornika, Islanđanin na hrvatskoj klupi jučer je drugi put okupio svoje izabranike.

Hrvatska će u srijedu putovati u Norvešku na Gjensidige kup, na kojem uz Hrvatsku još nastupaju Norveška, Danska, domaćin Svjetskog prvenstva u siječnju sljedeće godine, i Argentina, koja će također nastupiti na Svjetskom prvenstvu. Hrvatski izbornik pozvao je na ovo okupljanje 21 igrača. U odnosu prema dva posljednja okupljanja ima dosta promjena. Na popisu nisu: Igor Karačić, Filip Glavaš, Jakov Gojun, Lovro Mihić i Tin Lučin, koji je pozvan, ali je morao otkazati zbog ozljede. Tako su se na ovom popisu našli Fran Mileta, nekadašnje desno krilo NEXE-a, a danas član njemačkog drugoligaša Vinnhorsta, gdje mu je trener nekadašnji reprezentativac Davor Dominiković, zatim Ivano Pavlović iz ljubuškog Izviđača, a tu su i povratnici u reprezentaciju Ilija Brozović i David Mandić. Treninzima će se priključiti Niko Franković, igrač Zagreba, i Josip Šimić, igrač Potsdama, koje izbornik želi testirati.

- Ovo je prilika bolje upoznati igrače, pa sam neke koji su bili na prvom okupljanju ovaj put izostavio. U ovom trenutku u glavi imam 30-35 igrača, a ovo je dobra prilika za neke mlade igrače, pokazati im da se na njih računa, da nisu daleko od momčadi, a ovaj poziv treba im biti velika motivacija. Možda će netko od njih već sada iznenaditi. Svi ostali igrači koji ovaj put nisu s nama i dalje su u konkurenciji. Naravno, Gojun je i dalje u mojoj glavi, ali ga sada nisam vodio. Ovaj put razmišljao sam izostaviti i jednoga od dva Cindrića ili Karačića kako bih dao nekome drugom priliku i bolje ga upoznao. Ovaj put odlučio sam izostaviti Karačića. Ovaj turnir nije zamišljen kao "casting" za Olimpijske igre. Želim vidjeti napredak u momčadi i svih igrača - objasnio je svoju odluku Sigurdsson.

Izbornik neće imati baš puno vremena za pripremu i treninge. Samo tri treninga uoči puta u Oslo, gdje će prvi susret imati u četvrtak 9. svibnja, s domaćinom. U subotu, 11. svibnja, u 13.45 naše rukometaše očekuje susret s Argentinom, a na kraju, u nedjelju, 12. svibnja, u 14.15 okršaj sa svjetskim prvacima Dancima.

- Imamo malo vremena, tri treninga, te idemo u Norvešku nastupiti na turniru. Suparnici su vrlo kvalitetni. Ovo možemo smatrati prvim dijelom priprema za Olimpijske igre, a i da vidimo koliko koji igrač može pokazati. Želimo se pokazati u najboljem svjetlu i pobijediti u nekoj utakmici protiv vrlo kvalitetnih reprezentacija - objasnio je hrvatski izbornik.

Krešimir Lacković
30-35

igrača još uvijek je u kombinacijama izbornika za nastup na Olimpijskim igrama

Najjači turnir ovoga tjedna u svijetu
Gjensidige kup najjači je turnir ovoga tjedna u svijetu i može se slobodno reći da je privilegij igrati na njemu. Okupljanje će dobro doći i našim reprezentativcima, jer dobro je poznato da reprezentativno okružje zna “napuniti baterije” uoči završnice klupske sezone. Nakon koje počinju prave pripreme za Pariz.

Možda ste propustili...

FUTSAL: DRAMA DO KRAJA

Majstorica u borbi za naslov prvaka

SENIORSKA ŽENSKA ODBOJKAŠKA REPREZENTACIJA PONOVO U SLAVONSKOJ METROPOLI

U Gradskom vrtu otvaranje novog izdanja Zlatne lige

Najčitanije iz rubrike