Sport
ZAVRŠILA FINALNA SERIJA ODBOJKAŠA

Mursa ponovo čestitala Mladosti na svom parketu
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
Odbojkaši s Drave bili blizu majstorice, ali nadu za još jedanodlazak u Zagreb odnio je nepovoljan rasplet u pet setova
Lani se igralo svih pet, sada je finalna serija doigravanja odbojkaša za prvaka Hrvatske odlučena nakon četiri dvoboja. Epilog je jednak, Mladost je titulu obranila i ponovo proslavila u Maloj dvorani Gradski vrt.

Mursa-Osijek bila je nadomak majstorici i još jednom odlasku u Zagreb, ali nakon velike borbe i pet setova morala je čestitati boljem.

Iako mladostaši na putu do svog 23. naslova nisu morali igrati maksimalan broj utakmica, ova četvrta pokazala je zapravo da su presudile nijanse i odlučile da odbojkaši s Drave opet ostanu u čekaonici. Lani je prokockano vodstvo 2-0 u finalu, sada je postojala prigoda da se sve odvede do krajnjih granica i možda pokuša nešto napraviti u Domu odbojke na Savi. Ali mursaši će novu prigodu da uzmu trofej koji nedostaje i koji jako žele morati tražiti u sezonama koje dolaze. Valjda će im se nekad i vratiti za sve ono što su propustili u posljednjih 12 mjeseci.

Proslave u Slavoniji


Pobjednički pokal i zlatne medalje završile su ipak u rukama i oko vrata najbolje momčadi ovoga trenutka u državi. Ratko Peris ipak ima na raspolaganju najkvalitetniji kadar, što su potvrdili u dva finala protiv Osječana ove sezone.

- Ispalo je da drugu godinu zaredom uzimamo naslov u Osijeku, a poklopilo se da i oba domaća trofeja osvojimo u Slavoniji. Nakon finala Kupa u Vinkovcima dobili smo seriju protiv Murse i u doigravanju za prvaka. Kada se pogleda serija, ali i cijela sezona, mislim da je zasluženo. Doživjeli smo samo jedan poraz, i to u drugoj utakmici finala, što pokazuje da smo igrali protiv kvalitetnog protivnika. Nije bilo lako, domaćin nas je dobro stisnuo od početka, ali u drugom setu smo pronašli našu igru. Kada smo dobili četvrti, onako malo i na mišiće, u petom smo imali dobru atmosferu, koju smo okrunili pobjedom - rekao je iskusni reprezentativni libero Hrvoje Pervan, koji je nakon svečanog dijela na kraju utakmice malo sjeo na kupu vidljivo umoran i iscrpljen. Kako i ne bi kada se na parketu igralo 128 minuta u žestokom ritmu, gdje se vodila borba za svaki poen, svaku loptu.

Tribine rekle svoje


Dao je domaćin sve od sebe kako bi dobio posljednju utakmicu sezone u svojoj dvorani, gdje je ponovo vladala odlična i poticajna atmosfera, iako nedjelja navečer možda i nije baš bila idealan termin. No potvrdilo se da mursaši, kada trebaju, imaju podršku, koja ih ipak nije odnijela do pobjede. Tako je malo nedostajalo.

- Zaslužila je Mladost pobjedu i naslov. Ali ponosan sam na ono što smo pokazali ne samo u finalu nego i tijekom sezone, u kojoj smo imali dosta problema, ali smo se nosili s njima. Borili smo se do kraja, dali smo sve što smo imali, ali nije bilo dosta za još jednu utakmicu. Naravno da nam je žao, htjeli smo uzvratiti našim navijačima za sjajnu podršku, nadam se da ih nismo razočarali - rekao je srednji bloker Murse-Osijek, Paul Marquez Viloria, koji je drugu godinu zaredom sa svojim suigračima igrao finalu seriju.

Nakon ove on i svi u klubu mogu biti zadovoljni i ponosni. Svoje pristaše sigurno nisu razočarali, jer nakon poraza od pet setova u četvrtoj utakmici s tribina je došao gromoglasan pljesak. Navijači su jasno i glasno rekli što misle o nastupima "narančastih" u okršajima s Mladosti. Svi su bili zanimljivi i neizvjesni, ali nisu završili prema željama kako bi se napokon preuzeo primat u hrvatskoj odbojci. Dvaput zaredom morali su čestitati Mladosti, ali, tko zna, možda bi mogla biti treća - sreća. Na kraju, Mursa-Osijek je završila Superligu na trećem mjestu (gleda se plasman iz osnovnog dijela), ali je nastupom u finalu potvrdila da je i dalje odmah iza (još uvijek) nedodirljivog prvaka.

Nino Benčina
MURSA-OSIJEK       2

MLADOST       3

OSIJEK – Mala dvorana Gradski vrt. Gledatelja: 500. Suci: Ksenija Jurković i Jasmin Ramić

MURSA-OSIJEK: Ivančić, Vuković, Giljanović, Marszalek, Viloria, Perillus, Đirlić (L), Dugandžić, Šunjo, Škugor, Šoš, T. Busak Vidaković, Verasto, Bečeheli (L). Trener: Bogdanović

MLADOST: Goč, Cvancinger, Smolej, Repek, Gajić, Jakopec, Pervan (L), Milić, Ivić, Vlašić, Ecker, M. Busak Vidaković (L), Stanković. Trener: Peris

REZULTAT PO SETOVIMA: 25:23, 15:25, 25:21, 22:25, 11:15

Možda ste propustili...

PRIJAM U BANSKIM DVORIMA ZA KARATISTE I PARAKARATISTE

Plenković: Hrvatski sportaši zaslužuju potporu

VRIJEME JE ZA JEDINSTVO BIJELO-PLAVOG KORPUSA

Osijek se ove sezone na ekshibicije "ljudi u crnom" već naviknuo

OBRVANOV POPIS: IZGRADNJA TEMELJA

Reprezentacija za OI u Los Angelesu

Najčitanije iz rubrike