Regija
U GLAZBENOJ ŠKOLI JOSIPA RUNJANINA

Prvi put Dani otvorenih vrata
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
VINKOVCI



U vinkovačkoj Glazbenoj školi Josipa Runjanina prvi je put održan Dan otvorenih vrata ove škole na kojemu su predstavljeni instrumenti i programi koje škola nudi u sklopu glazbene izobrazbe.

- Želite li naučiti svirati violinu, violončelo, flautu, saksofon, klarinet, tamburu, harmoniku, profesionalno pjevati ili pohađati suvremeni ples, posjetite nas i upoznajte prostor naše škole, izvrsne profesore i učenike glazbene škole – kažu u Glazbenoj školi koja nosi ime rođenog Vinkovčanina, skladatelja hrvatske himne.

Raspoloženi nastavnici i učenici dočekali su svoje goste na Danima otvorenih vrata, a bili su to oni najmlađi, vrtićarci i osnovci iz nižih razreda.

Grad Vinkovci sigurno se može podičiti Glazbenom školom Josipa Runjanina, osnovanom još davne 1948. godine, koja je odgojila veliki broj glazbenika poznatih u Hrvatskoj i šire, podsjetila je ravnateljica Dinka Peti.

- I dalje idemo u tom smjeru, a svu tu tradiciju dopunjujemo i oplemenjujemo u skladu s vremenom u kojem živimo. Naš je cilj glazbu približiti djeci i danas, u 21. stoljeću, njihov fokus maknuti s ekrana na glazbu i njihovu samonicijativu vježbanja. To je jako velika stvar za djecu i njihovo odrastanje i upravo zato glazbene škole sve više otvaraju svoja vrata, pa smo tako i mi ove godine prvi put otvorili svoja vrata i kroz jedan izravni kontakt pokazujemo što i kako radimo s djecom – rekla je ravnateljica Dinka Peti. U ime osnivača, Grada Vinkovaca, profesore, sadašnje i buduće učenike pozdravio je zamjenik gradonačelnika Joisp Romić.

- Ovo je prilika za slavljenje glazbe, umjetnosti i naše talentirane djece. Mi smo svjesni duge tradicije ove škole kao i njezina ugleda kada je riječ o promoviranju glazbenog obrazovanja i kulture u našem gradu, a danas smo imali priliku zaviriti u svaki njezin kutak, u učionice u kojima naši mladi talentirani glazbenici i njihovi mentori vrijedno rade kroz cijelu školsku godinu. Vjerujem kako će i ovo pridonijeti još većem broju polaznika, a time će i naš grad umjetnički rasti i biti još veći u budućnosti – rekao je Romić, a potporu u onom što rade imaju i od Vukovarsko-srijemske županije, najavila je pročelnica za obrazovanje i društvene djelatnosti Jadranka Mustapić Karlić dodajući kako prate uspjehe učenika svih škola, a Glazbena škola Josipa Runjanina godinama se ima čime podičiti. M.Flego
Najčitanije iz rubrike