Regija
U NAŠICAMA ODRŽANA 11. GEOMETRIJSKA ŠKOLA STANKA BILINSKOG

Matematika i za učitelje i za đake
Objavljeno 7. svibnja, 2024.
NAŠICE



U organizaciji Srednje škole Isidora Kršnjavoga, u prostorijama škole održana je 11. Geometrijska škola Stanka Bilinskog. Škola je okupila mlade zaljubljenike u geometriju, učenike osnovnih i srednjih škola te njihove nastavnike, koji su sudjelovali na predavanjima i radionicama što su obuhvatile širok spektar matematičkih tema, od zabavnih do vrlo zahtjevnih sadržaja, i koje ciljano potiču razvoj matematičkih kompetencija i vještina.

Na svečanosti otvorenja u višenamjenskoj školskoj dvorani sudionike i goste pozdravili su ravnatelj SŠ Isidora Kršnjavoga Željko Filjak i Jelena Noskov, viša savjetnica za matematiku pri Agenciji za odgoj i obrazovanje.

- Geometrijska škola simbolizira naš poseban odnos prema darovitim učenicima te omogućuje školama iz kojih dolaze da dobiju povratnu informaciju o napretku svojih učenika. Ponosno stičem da je ovo već jedanaesta Geometrijska škola koju organiziramo, što svjedoči o našoj predanosti tradiciji. Nadam se da ćemo nastaviti tu tradiciju i podignuti ju na još višu razinu - kazao je ravnatelj Filjak.

Okupljenima se obratila i Renata Pinter, profesorica matematike u našičkoj srednjoj školi, istaknuvši kako je Geometrijska škola Stanka Bilinskog jedno od rijetkih stručnih usavršavanja u kojemu uz nastavnike sudjeluju i učenici osnovnih i srednjih škola.

- Geometrijska škola Stanka Bilinskog tradicionalno promovira ljubav prema matematici, s posebnim naglaskom na geometriji. Uz predavanja namijenjena našim vrijednim nastavnicima, organizirane su i radionice za učenike - rekla je Pinter.

Nakon uvodnog predavanja, predstavnici organizatora položili su cvijeće kod biste Stanaka Bilinskog u školskoj Aleji zavičajnika. Sudionici su mogli razgledati i izložbu učeničkih geometrijskih radova u holu škole.

Inače, Geometrijska škola osnovana je 2011. godine, a posvećena je Stanku Bilinskom, matematičaru rođenom 1909. u Našicama, koji se bavio različitim područjima geometrije. Osnovana je u svrhu poticanja i proširivanja znanja iz geometrije te popularizacije matematičke znanosti.

I ove je godine Geometrijska škola održana uz pokroviteljstvo Grada Našica i Vande Bilinski, kćeri Stanka Bilinskog. S. Fridl
Možda ste propustili...

MINISTARSTVO SMANJILO UPISNE KVOTE

Srednje škole u Županji mogu upisati 250 đaka

TUŽNA OBLJETNICA U ŽUPANJSKOJ POSAVINI

Deset je godina od poplava u Cvelferiji

ATRAKTIVNA NAŠIČKA VITEŠKA PRIČA

Podno Sv. Martina oživili doba templara

Najčitanije iz rubrike