Sport
BIJELO-PLAVI NAPOKON RAZVESELILI OPUS ARENU

Kralj Ramon i princ Anton
vuku Osijek prema Europi
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Zekić je sjajno pripremio utakmicu, Mierezu se naklonio cijeli stadion
Bila je to čista demonstracija snage. Osijek je u izravnom dvoboju na svojoj Opus Areni pregazio jedinog konkurenta u borbi za Europu.

Lokomotiva je dočekana s oprezom i respektom, a kući je poslana potpuno karambolirana. Bijelo-plavi dugo, jako dugo nisu odigrali tako kvalitetnu i taktički zrelu utakmicu. Od prve minute su pokazali tko je gazda, nisu gostima ostavili ni najmanju nadu. Rastrčani, koncentrirani, agresivni, ma kakav god atribut upotrijebili, on se mogao prikačiti uz predstavu koju je pružila osječka momčad. S naglaskom - momčad. Nije bilo slabog mjesta u njoj, a jedinu packu zaslužuje Andre Duarte zbog prevelike ležernosti u završnici susreta koja je Lokomotivi omogućila počasni pogodak koji zapravo ničim nije zaslužila.

Velike Zekićeve odluke


Sve je bilo na strani Osijeka, oni zluradi će reći kako je susret prelomilo isključenje Bartoleca u 57. minuti, ali promašit će metu jer Bijelo-plavi su i do tog trenutka doslovno mljeli suparnika, kojeg su u nekoliko navrata sačuvale samo dobre vile i njihov odlični mladi vratar Nikola Čavlina. No otpor na takav način nije mogao trajati vječno. Zapravo, ostao je dojam kako su Lokosi nakon isključenja jednostavno dignuli ruke sami od sebe. Valjda su shvatili koliko će im teško biti zaustaviti bijelo-plavu lavinu koja se sručila na njih.


- Kompletan doživljaj bio je divan. Sinergija koju smo imali s navijačima, naša igra, radost nakon utakmice. Uh, prođu me trnci kad vratim film - emotivno je komentirao Zoran Zekić, trener NK Osijek.

Bila je to jedna od rijetkih utakmica u kojoj je mogao biti zadovoljniji igrom nego rezultatom jer način na koji je igrao Osijek gostima nije ostavio praktično nikakvu nadu.

- Mogu se složiti s tezom da je igra bila bolja negoli rezultat pokazuje. Lokomotivu je težeg stradanja spasio njezin vratar Nikola Čavlina, a nas je onemogućio da i ranije dođemo do vodstva. No nakon ovako dobre igre neću tražiti stvari zbog kojih bih prigovarao, iako moram reći - ljut sam zbog načina na koji smo primili pogodak jer je plod čistog opuštanja, koje se ne smije dogoditi - kaže trener Bijelo-plavih.

Kada se pobjeđuje, obično se slavi igrače, ali za tih 97 minuta užitka te večeri itekako je bio zaslužan upravo Osijekov strateg Zoran Zekić. Briljantno je pripremio utakmicu, donio je velike taktičke odluke, odlučio se na rizik i dobio sve. Mogao je lako ostati pokojnik, ali je postao pukovnik. Još jedan dokaz da se hrabrost isplati jer hrabri ginu samo jednom, a kukavice milijun puta. Zekić i njegova momčad bili su baš hrabri u tom susretu. Ma bili su uzbudljivi, pružili su navijačima užitak zbog kojeg se dolazi na utakmice.

Kralj i princ


Ove sezone namučena osječka publika jedva je dočekala večer u kojoj će imati puno razloga za radost i zadovoljstvo. Kralj Ramon Mierez zabio je 18. put ove sezone u prvenstvu, za što je dobio ovacije gledatelja kakve su u Osijeku rijetkost. "Ramon, Ramon" grmjelo je s tribina na kojima su svi ustali na noge kada je El Toro napuštao travnjak. Osijek i Argentinac vole se javno, u to nema nikakve sumnje. U sjeni kralja ostao je mladi princ Anton Matković, koji je bio dvostruki strijelac. Nova osječka zvijezda u velikom usponu.


Naslovne uloge pokupili su napadači, ali bilo bi nepravdeno zapostaviti ostale. Nejašmić i Čokaj suvereno su gospodarili sredinom terena, Pušić je bio pokretač mnogih akcija, Jurišić je odigrao odličnu utakmicu u defenzivi na stoperskoj poziciji koja mu nije prirodna. No Zekić je pronašao dva svoja "junaka iz sjene".

- Bukvić je taktički odradio sve što se od njega tražilo, a posebno sam sretan zbog Renana Guedesa, koji je donedavno prolazio kroz teško razdoblje, ali je šutio, radio i iskoristio priliku koja mu se ukazala - rezimirao je Zekić.

Osijek je iskoristio priliku koja mu se ukazala. Kada je bilo najpotrebnije, odigrao je gotovo savršenu utakmicu, pa je zadovoljstvo stoga potpunije. Napravljen je velik korak prema osvajanju četvrtog mjesta, ali borba se nastavlja. I to kakva borba, jer osječku momčad u posljednja tri kola očekuju redom utakmice protiv suparnika koje ove sezone još nisu uspjeli pobijediti - Dinamo, Rijeka pa Varaždin. Do te lijepe večeri nije im to bilo uspjelo ni protiv Lokomotive, a onda su ju razbili "kao beba zvečku".

Prije mjesec i pol dana navijači su posprdno momčadi pjevali pjesmicu "Vratio, Osijek se vratio, Europo, pazi se, Osječani dolaze". Ovaj put je taj navijački šlager imao posve drukčiji prizvuk. Vjera se vratila na Opus Arenu...

Dalibor Keler
 
Standings provided by Sofascore
OSIJEK - Opus Arena. Vrijeme i teren idealni za igru. Gledatelja: 7102. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje) - 6,5. Strijelci: 1:0 Matković (65), 2:0 Mierez (76), 3:0 Matković (79), 3:1 Šotiček (90). Žuti kartoni: Nejašmić (Osijek), Bubanja (Lokomotiva). Crveni kartoni: Bartolec (Lokomotiva).

IGRAČ UTAKMICE: ANTON MATKOVIĆ (OSIJEK)

OSIJEK

3(0)

Kolić 6, Prekodravac 7, Duarte 6, Jurišić 7, Renan Guedes 7 (od 90. Lovrić -), Nejašmić 7,5 (od 84. Mikolčić -), Čokaj 7,5 (od 84. Jugović -), Bukvić 6,5, Pušić 7,5, Matković 8,5 (od 84. Gržan -), Mierez 7,5 (od 89. Fućak -).

LOKOMOTIVA

1(0)

Čavlina 6,5, Bartolec 5, Bubanja 6 (od 52. Matić 5), Mersinaj 5,5, Leovac 5,5, Marić 5, Smakaj 5,5 (od 60. Vranjković 5,5), Šotiček 6, Mudražija 5 (od od 77. Canjuga -), Goričan 5 (77. Fetai -), Kastrati 5 (od 46. Čop 5,5).

1:0
Bukvić je ubacio, a lopta se odbijala od igrača Lokomotive i na kraju završila kod Matkovića, koji je poklon hladnokrvno pretvorio u pogodak

Možda ste propustili...

PRVA HRVATSKA LIGA RUKOMETAŠICA

Nema pritiska na finalnom dvoboju

PRVO SPORTSKO DRUŠTVO U HRVATSKOJ SLAVI JUBILEJ

Prigodna izložba za 240. rođendan GSD Osijek 1784

Najčitanije iz rubrike