Novosti
NASTAVLJAJU SE ODLASCI IZ NEKAD OBEĆAVAJUĆE STRANKE

Ruši se Most: Iz članstva istupili šefica i članovi u Đakovu
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Unatoč tome što su u više navrata ‘‘debelo‘‘ odstupili od onoga u što su se kleli, pa i potpisali kod javnog bilježnika ("nećemo ni s lijevima ni s desnima") kada su se ozbiljnije pojavili na hrvatskoj političkoj sceni, još uvijek ima onih koji glasaju za Most, pa su i dalje bez većih problema parlamentarna stranka.

No, kako su ovaj put nakon izbora neuspješno pokušavali napraviti nekakvu koaliciju sa SDP-om i ljevicom (s obzirom na to da su desna stranka, ne čudi što to nije "išlo"), pa nastavljaju u oporbi, moglo se i očekivati da će potresi uslijediti i u toj stranci. Onaj najveći dogodio se nakon slaganja liste za europske izbore, kada ih je napustio bračni par Raspudić, koji, slagao se netko s njima ili ne, nesumnjivo nose određeni dio Mostovih glasova, a i čija riječ ima neku težinu u javnosti. Sve se to bez sumnje odrazilo i na određene lokalne sredine, pa je tako podružnica Mosta i u Đakovu ostala bez više svojih članova, među kojima i tri poznatija, objavili su đakovački mediji.

Riječ je prije svega o Ireni Gluhak Forempoher, koja je još 1. svibnja dala ostavku na sve dužnosti u toj stranci, što znači povjerenika Mosta za grad Đakovo i okolicu, kao i članstvo u županijskoj koordinaciji stranke te je istupila iz članstva Mosta. U svom priopćenju ustvrdila je i kako iz stranke nije izašla samo ona. "Iz članstva su istupili i mnogi drugi članovi gradske organizacije, a među njima i Tina Blažević, Mostova vijećnica u gradskom vijeću grada Đakova, te Natalija Bošnjaković, prvi član Mosta u Đakovu. Razlog tome je što se Most nakon parlamentarnih izbora, a uoči izbora za Europski parlament, ideološki smjestio na mjesto u političkom spektru u kojemu mi sebe ne vidimo i za čiju agendu ne želimo raditi. Način upravljanja strankom također je preslikan iz ideološki bliskih struktura, a u kojima se u ime ideja i ciljeva žrtvuju demokratičnost i transparentnost. Do 24. travnja mislila sam da je to problem koji je prisutan samo na našoj regionalnoj razini, te sam inicirala njegovo rješavanje, no nakon događanja vezanih uz istupanje bračnog para Raspudić te analizom svih dosadašnjih istupanja prominentnih članova, uvidjela sam da je to modus operandi na svim razinama, odnosno da su demokratičnost, transparentnost, kompetencije, pa čak i izborni rezultati, manje bitni od nečeg drugog", istaknula je između ostaloga Irena Gluhak Forempoher.

Što je to ‘‘nešto drugo‘‘, dodaje, nije sigurna, "no Most je krenuo na put u (meni) nepoznato, a na put se ide bez cilja i plana te ne mogu zagovarati nešto u što 100 posto ne vjerujem", naglasila je. I. Bošnjak
Irena Gluhak Forempoher

bivša povjerenica Mosta u Đakovu

Naš je izborni rezultat najbolji Mostov u IV. izbornoj jedinici u četiri godine, veći od nacionalnog prosjeka, a moj rezultat kao gradonačelničkog kandidata 2021. bio je respektabilan i u usporedbi s eksponiranijim stranačkim kolegama iz drugih dijelova RH. Politikom sam se uvijek bavila, to mi je na neki način i struka, a demokracija i ljudska prava cilj od kojega se ne odustaje.

Možda ste propustili...