Regija
VRIJEDAN 33.162 EURA

Strukovnoj školi u Virovitici Županija je nabavila kombi
Objavljeno 6. svibnja, 2024.
Koristit će ga za rad u restoranu, sudjelovanje na događajima i sajmovima, suradnju s poslodavcima
Virovitičko-podravska županija je za potrebe Strukovne škole Virovitica nabavila kombi-vozilo koje će umnogome koristiti toj školi koju pohađa ukupno 326 učenika u 20 razrednih odjela. Ključeve Opel Vivara ravnateljici Pavici Biondić-Ivanković uručio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović, uz nazočnost županijske pročelnice za obrazovanje, kulturu i sport Martine Bunić. To je već šesto kombi-vozilo koje je Virovitičko-podravska županija u posljednje dvije godine nabavila za jednu od svojih škola (osnovne škole Suhopolje, Voćin, Petar Preradović Pitomača, Eugena Kumičića Slatina, te Srednja škola Stjepana Sulimanca Pitomača).

Virovitičko-podravski župan Igor Andrović naglasio je kontinuirano ulaganje županije u obrazovanje, s planovima za nastavak ulaganja u dodatna vozila i infrastrukturne projekte.

- Ulaganje u obrazovanje za nas znači mnogo više od samo nabave vozila. Projektiramo nove škole, rekonstruiramo postojeće, ulažemo u sportska igrališta i dvorane diljem županije. Tako osiguravamo kvalitetnu nastavu i jednake uvjete rada za sve naše učenike i nastavnike, neovisno o tome jesu li u urbanim ili ruralnim područjima. Ovim ulaganjima smatram da stvaramo temelje za kvalitetno obrazovanje i napredak naših učenika – istaknuo je župan Andrović.

Virovitičko-podravska županija sklopila je ugovor s Autocentrom Pepa za nabavu kombi-vozila Opel Vivaro namijenjenog Strukovnoj školi Virovitica. Ukupna vrijednost je 33.162,50 eura, što je u potpunost financirala Virovitičko-podravska županija, koja svake godine osigurava određenu opremu i radove za Strukovnu školu Virovitica.

- Ovo vozilo zadovoljit će mnoge naše potrebe. Koristit ćemo ga za rad u restoranu, sudjelovanje na događanjima i sajmovima te uspostavu suradnje s poslodavcima. Također će nam biti od pomoći u komunikaciji s Regionalnim centrom kompetentnosti Osijek te u provedbi projekata, poput onog s partnerskom školom iz Kapošvara. Zahvalni smo Virovitičko-podravskoj županiji, našem osnivaču, i podršci pročelnice Martine Bunić te župana Igora Androvića. Novo vozilo došlo je u pravi trenutak, nakon što smo nedavno morali otpisati stari kombi. Njegova nabava značajno će olakšati naš rad i doprinijeti boljem funkcioniranju škole – rekla je ravnateljica Strukovne škole Virovitica Pavica Biondić-Ivanković.

Učiteljima i učenicima Županija nabavom kombija osigurava jednostavniji odlazak na stručnu praksu, odlazak na natjecanja, dostavu kuhanog obroka i sve ono što je školama sve potrebnije za svakodnevni rad. Osim navedenih šest, Virovitičko-podravska županija nabavit će i dodatna četiri kombija za škole koje su na njezinom području dio pilot-projekta cjelodnevne škole.
Šest obrazovnih programa, 326 učenika
Ukupno 326 učenika Strukovne škole Virovitica razvrstano je u 20 razrednih odjela sa sljedećim programima: ekonomist, komercijalist, turističko-hotelijerski komercijalist, kuhar, konobar i slastičar. Škola je partner i u Regionalnom centru kompetentnosti (nositelj je Ugostiteljsko-turistička škola Osijek) te su i kroz taj projekt educirani nastavnici i učenici, ali i dodatno opremljena škola i restoran.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike