Sport
ROBERT MUDRAŽIJA NA OPUS ARENU STIŽE U DOBROJ FORMI

Nemam spremnu proslavu gola, prema Osijeku imam respekt i posebne emocije
Objavljeno 3. svibnja, 2024.
Vezni igrač Lokomotive sezonu i pol proveo je u redovima Osijeka, a Zekić mu je bio trener u Slaven Belupu
Joshua Brenet je u 56. minuti srušio Roberta Mudražiju u kaznenom prostoru, a Borna Barišić pogodio je kazneni udarac za pobjedu Osijeka nad PSV-om u Eindhovenu. Tjedan dana poslije u Gradskom vrtu u 25. minuti Petar Bočkaj pogodio je iz slobodnog udarca nakon što je 20-ak metara malo iskosa od vrata PSV-a srušen bio - Mudražija.

(Su)kreator ova dva nezaboravna trenutka za sve navijače Bijelo-plavih u subotu dolazi na Opus Arenu u bijelo-plavom dresu, ali onom zagrebačke Lokomotive. Robert Mudražija sezonu i pol boravio je u redovima Osijeka, odakle je otišao u redove Kopenhagena.

Zahvala Zekiću


Bilo je to u koronavrijeme u kolovozu 2020. godine, uoči četvrtfinala Europske lige, kada je Kopenhagen tek nakon produžetaka poražen od Manchester Uniteda. Ispunila mu se tada jedna od životnih želja jer je zaigrao protiv kluba za koji navija, no zbog problema s ozljedama u Kopenhagenu nije se uspio ustaliti. Uslijedile su posudbe u Rijeku i Olimpiju i potraga za formom.

- U Rijeci mi je na početku bilo dobro. Došlo je potom do smjene trenera Rožmana, otišao je i sportski direktor Mance i padam ne u drugi, nego u treći plan. U Olimpiji je bio dogovor samo posudba na šest mjeseci. Uglavnom, za mene je to bilo prilično surovo iskustvo.

Uslijedio je poziv Slaven Belupa od trenera s kojim je radio u Osijeku - Zorana Zekića. Da nije bio on u pitanju, otkriva, teško da bi završio u Koprivnici.

- Otišao sam k treneru koji zna što mogu i koji neće donositi odluke na temelju jedne lošije utakmice. Zekić me je tada stavio na polušpicu. Sjećate se, u Osijeku sam igrao defenzivnog veznog, ovo je za mene bila potpuno drukčija uloga, drukčije kretnje i način igre. To je utjecalo na ovo kako danas igram u Lokomotivi. Jako sam mu zahvalan i za to razdoblje, ali i za priliku koju mi je pružio u Osijeku.

Mudražiju su u Slaven Belupu, osim Zekića, dočekali i brojni igrači s kojima je dijelio svlačionicu u Osijeku - Mioč, Perošević, Jambor, Thalys... U subotu dolazi u Osijek, gdje se iz generacije s kojom je rušio PSV zadržao jedino vratar Marko Malenica, koji zbog ozljede u subotu neće igrati. Dakako, tu je i Zekić, koji se vratio u rodni grad. Kad Mudražiji spomenete Osijek, iz njega izbije bujica emocija.

- Posebno je bilo to ljeto kada smo pobijedili PSV. Užitak je bio tada živjeti u Osijeku. Od jutarnje kave u centru grada, do odlaska na trening i utakmice. Ne krijem kako prema Osijeku imam posebne emocije, stekao sam tu dosta prijatelja.

Nedavno je zabio Rijeci. Prije toga dva pogotka Hajduku na Poljudu, a Osijek je svojim pogotkom izbacio iz Kupa. Ove sezone od velikih nije zabio jedino Dinamu, ali njegova je momčad i njima zapaprila.

- Žao mi je što nisam zabio Dinamu, da imam cijelu ‘kolekciju‘... Lokomotiva je sada funkcionalan sustav, ali i za to je trebalo vremena. Prije nekoliko godina Lokomotiva je bila kandidat za ispadanje, a sada, kada je ispravno posložen sustav, igrači dođu, odu, dolaze drugi... bitno je uklopiti se, prilagoditi i iskoristiti svoju priliku.

Subota neće biti presudna


Subotnji susret na Opus Areni neće odlučiti, ali bi mogao biti jako važan u odluci o posljednjem hrvatskom predstavniku sljedeće sezone u Europi.

- Ostat će još tri kola. Mi imamo nešto lakši raspored, pa je možda nešto veći pritisak na Osijeku, ali kao što smo mi pobijedili Rijeku, tako mislim da i Osijek može do kraja svakoga dobiti. Ipak, u Osijek stižemo puni samopouzdanja i bez ustručavanja mogu najaviti da dolazimo po tri boda.

Osim po "rušenju" velikih Mudražija je u posljednje vrijeme poznat i po zanimljivim proslavama svojih pogodaka. Neke planira unaprijed, a neke dođu spontano. U Osijeku, i da zabije, neće pripremiti posebnu koreografiju.

- Prema Osijeku imam respekt i dublje emocije. Uostalom, ni kada sam zabio u Kupu, nisam imao posebnu proslavu. Drugo je ipak bilo protiv Hajduka na Poljudu i sada protiv Rijeke, ali moram naglasiti da nikoga time ne provociram - zaključio je Mudražija.

Vjerujemo da u subotu neće uopće doći u prigodu ni razmišljati o proslavi pogotka!

Krešimir Lacković
Robert: I moj brat također
 
Marin Mudražija, dvije godine stariji brat Roberta Mudražije, također je nogometaš. Igrao je i za hrvatske drugoligaše Jarun i Dubravu, a posljednjih nekoliko mjeseci proveo je u Indiji u klubu Rajahstanu. Zanimljivo, i on je zaigrao za Osijek, ali za njegovu esport momčad. Naime, prije četiri godine igrao je u završnici Hrvatske Telekom E-lige popularnu FIFA-u gdje su četiri para predstavljala naša četiri najveća nogometna kluba - Dinamo, Hajduk, Osijek i Rijeku. “Kada je ušao u završnicu, odabrao je Osijek. Nekako je zbog mene cijeloj obitelji Osijek postao posebno drag”, objasnio je Robert.

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike