Novosti
MINISTAR HRVATSKIH BRANITELJA

Čestitka ministra Medveda u povodom 29. obljetnice VRO Bljesak
Objavljeno 30. travnja, 2024.

ZAGREB - Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved uputio je čestitku u povodu 29. obljetnice VRO Bljesak, prisjetivši se 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja.

Obljetnicu pobjedničke vojno-redarstvene operacije Bljesak, u kojoj su združene snage Hrvatske vojske i policije oslobodile zapadnu Slavoniju, Medved je čestitao obiteljima poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja, hrvatskim braniteljima i sudionicima VRO Bljesak.

U manje od 32 sata hrvatske snage oslobodile su oko 500 četvornih kilometara okupiranog hrvatskog teritorija, čime je omogućen povratak prognanika u zapadnu Slavoniju.

"Slaveći ponosno našu pobjedu, sa zahvalnošću se prisjećamo 51 hrvatskog branitelja čiji je život zaustavljen u Bljesku, kao i svih poginulih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja", rekao je Medved.

Njihova žrtva, dodao je, ugrađena je u temelje hrvatske države, a njihovo domoljublje trajno je nadahnuće i uzor budućim generacijama.

"Hvala svima vama koji ste branili i oslobađali našu domovinu od velikosrpske agresije. Bez naše spremnosti na žrtvu ne bi bilo ni samostalne Republike Hrvatske", poručio je ministar.

(Hina)