Regija
ODIGRALE PREDSTAVU NA NJEMAČKOM

Našičke gimnazijalke u Varaždinu
sudjelovale na 20. Theaterspiele
Objavljeno 26. travnja, 2024.
NAŠICE



Učenice Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice, Lana Puhanić, Helena Sajda, Ivana Vumir, Sara Wolf, Elizabeta Bernat i Tihana Moguš, u pratnji prof. Mirjane Rajić, koja vodi dramsku skupinu na njemačkom jeziku u školi, sudjelovale su na 20. Theaterspiele, dramskim igrama na njemačkom jeziku, održanima u Hrvatskome narodnom kazalištu u Varaždinu.

Našičke su gimnazijalke na jubilarnim dramskim igrama odigrale predstavu "Herzlich Willkommen", koju je napisala i osmislila nastavnica stranih jezika Adrijana Rajić. Na ovogodišnjoj manifestaciji predstavile su se 44 dramske skupine s više od 1000 sudionika iz Mađarske, Rumunjske, BiH, Srbije, Slovenije i Hrvatske. Srednja škola Isidora Kršnjavoga Našice sudjelovala je drugi put na Theaterspiele.Osim mogućnosti da se sudionici svojom predstavom predstave u okviru dramskih igara, organizirane su i razne radionice za učenike i učitelje njemačkog jezika s temom ‘‘Klassenzimmer voller Emotionen". Cjelokupna manifestacija trajala je tri dana. Cilj je dramskih igara promicanje njemačkoga jezika, razvoj suradnje osnovnih i srednjih škola te vrtića na međunarodnoj razini.

Organizatori te međunarodne manifestacije i ove su godine bili Udruga za popularizaciju njemačkog jezika na području Republike Hrvatske "Europski kulturni krug - EKULT", Osnovna škola Vidovec te Općina Vidovec. S. Fridl
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike